Op deze website gebruiken we cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.

fotobanner (3)

L 1

De eerste week is achter de rug. De eerste woorden en letters geleerd, elkaar beter leren kennen, wennen aan de nieuwe afspraakjes en de nieuwe juf, maar vooral genoten van de enthousiaste gezichtjes op de speelplaats en in de klas. En omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, neem gerust regelmatig een kijkje bij de foto's.

schrijven 1a Medium crossbosje2 Medium 

schrijven2 Medium crossbosje5 Medium

schrijven3 Medium schrijven Mediumschrijven1a2 Medium crossbosje Medium

crossbosje4 Medium recht proberen

massage Medium

Vandaag fietsten we helemaal van de school naar de hoevefeesten. We werden daar goed ontvangen en kregen een interessante rondleiding. Hieronder enkele sfeerbeelden.

20220616 123716 Medium hoeve1

hoeve2 hoeve4

hoeve5 hoeve7

 

Deze maand kregen we de kleuters van de derde kleuterklas al een paar keer op bezoek. Op deze manier proberen we de drempel naar het eerste leerjaar een beetje te verlagen. Dinsdag werden deze bezoekjes afgesloten met een heus vriendenfeest in het crossbosje. De kinderen hadden namelijk de wedstrijd van opa Brom gewonnen door letters super mooi te versieren. De hoofdprijs was een feest in het crossbosje met een (letter)hapje en drankje ;).

 

vrienden1 vrienden2

 

 vrienden3vrienden4

 

 

Voor onze jaarlijkse sportdag trokken we naar het recreatiedomein in Herentals. Verschillende sportieve activiteiten kwamen aan bod: 

- fietsen met een BMX op een BMX-parcours

- springen op 8 vaste grondtrampolines

- een wedstrijd basket- en volleybal spelen op een aangepast terrein

- minigolfen

- spelen in een grote buitenspeeltuin

- ....

Wat hadden we geluk met het mooie weer! Moe, maar voldaan, keerden we terug naar de school.

 20220531 102006 Medium 20220531 113841 Medium

20220531 114729 Medium 20220531 142502 Medium

20220531 143353 Medium 20220531 160442 Medium

 

 

 

Vrijdag mochten wij op bezoek komen bij Sapperlootjes, het kinderkunstencentrum van de papa van Rosalie.  Dankzij de variatie aan hoeken en materialen werd de verbeelding van elk kind geprikkeld en konden ze zichzelf heel de dag uitleven. Niet alleen de kinderen hebben enorm genoten van deze geweldige ervaring, ook wij als juffen vonden het zalig om de kinderen zo actief, spontaan, creatief en enthousiast te zien genieten. Bekijk snel meer foto's in het fotoalbum.

 sapperlootjes 1 Medium sapperlootjes 2 Medium

sapperlootjes3 Medium sapperlootjes4 Medium

sapperlootjes5 Medium sapperlootjes6 Medium

sapperlootjes7 Medium sapperlootjes8 Medium

sapperlootjes9 Medium

 

Het eerste en tweede leerjaar konden genieten van een toneelvoorstelling op school. Wij gingen samen op 'Omajacht'. 

Inhoud:

Fee en Arthur raken verwikkeld in een hevige discussie: Fee blijkt namelijk geen oma te hebben, maar dat is onmogelijk volgens Arthur, want iedereen heeft toch een oma... Dus dan moet ze zich ergens verstopt hebben. Samen gaan ze op omajacht!

Ze bleven spannende avonturen op zolder, in het park, in het rusthuis en op die manier leren ze heel wat bij over wat voor gekke wezens oude(re!) mensen toch kunnen zijn. En uiteindelijk ontdekken ze waar de oma van Fee is ... 

Een originele en warme voorstelling over verlies, vriendschap en de goede oude tijd. 

1 2
3 4 2

Tijdens de jeugdboekenmaand kon een bezoekje aan de bib van Kalmthout niet ontbreken. De kinderen genoten van een leuke bibliotheekintroductie door de medewerkers van de bibliotheek. De kinderen konden een zoektocht doorheen de bib maken, speelden een boekenbingo en luisterden naar een mooi luisterverhaal. Op het einde mochten de kinderen zelf nog enkele boeken kiezen die ze mee mochten nemen naar de klas. Bedankt aan iedereen die deze uitstap mogelijk heeft gemaakt.  

 

bib1 Medium bib2 Medium

bib3 Medium bib4 Medium

bib5 Medium bib6 Medium

bib7 Medium bib8 Medium

bib9 Medium

Deze week was het gedichtenweek. We leerden in de klas het gedicht 'lijmen' van Joke van Leeuwen kennen en bewerkten het naar een eigen versie. 

Donderdag konden we samenwerken met het tweede leerjaar.  De kinderen van het tweede leerjaar schreven een bekend gedicht op een grote flap en wij mochten het illustreren met tekeningen en leuke versieringen. Het was een knappe samenwerking.

 

 gedichtenweek2 Medium gedichtenweek3 Medium

gedichtenweek4 Medium
gedichtenweek5 Medium gedichtenweek6 Medium  gedichtenweek 7 Medium

 

 

 

Tijdens de lessen W.O. werken we rond het thema beroepen. Onze jongens en meisjes mochten een voorwerp meebrengen dat te maken heeft met het beroep van mama en papa.

Lauren luisterde naar de buik van de juf met een speciaal toestelletje om de hartslag van een baby te beluisteren. We hoorden geen hartslag, want de juf heeft natuurlijk geen baby in haar buik.

Julien liet ons zien hoe zijn papa andere kindjes leert touwtje springen en Renée had de toga van haar papa meegebracht. Voor Renée was hij nog een beetje groot, maar voor de juf paste hij wel. 

We leerden heel wat bij over de beroepen van onze mama’s en papa’s. Fijn!

Meer foto’s kunnen jullie zien in het fotoalbum.

image00001

image00002

image00003

image00004

We zijn er dit nieuwe jaar meteen ingevlogen. We knutselden rond het thema winter en gingen op winterwandeling. We leerden meer nieuwe woorden en letters lezen en schrijven. Tijdens het rekenen leerden we nog verder splitsen, optellen en aftrekken en leerden we wegen met verschillende maateenheden zodat we het gewicht van verschillende voorwerpen beter konden vergelijken.

 meten sam en len Medium voedselslinger_christina_Medium.jpgwinterwandeling_bank_Medium.jpg

voedselslinger fons Medium voedselslinger Rosalie Medium

 

 

 

 

Sponsors

Tuin en klus