Op deze website gebruiken we cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.

fotobanner

L 2

Vandaag kwam Verteltheater De Belleman naar onze school. Wij konden genieten van : 'Kwebberkwabmachine'. 

Korte inhoud: 

Hanne en Timmy gaan in de stad logeren bij hun verstrooide oom Harry. Harry van Piep is privédetective, maar hij heeft al maanden geen enkele speuropdracht meer gekregen. De komst van zijn neef en nicht lijkt daar verandering in te brengen: de radeloze mevrouw Van Nuffel smeekt oom Harry haar ontvoerde kat op te sporen. Hanne en Timmy belanden zo in een bloedstollend avontuur, en in de kelder van de griezelige professor Knetter, de uitvinder van de Knetterkwabmachine...

 

Door het mooiere lenteweer kregen de kinderen van 2B échte lentekriebels. Ze kregen er zelfs "groene vingers" van en gingen in hun klastuintje op de speelplaats aan het werk met zaaien, planten, gieten, ... Sam, Flo, Lars, Aline en Angy geven het goede voorbeeld. Sommige kinderen mochten van hun mama en papa zelfs een eigen tuintje beginnen thuis !

Sam planten Flo planten

Lars en Aline planten  Angy gieten

Knutselen met een wc-rolletje, gekleurd papier, ... Klinkt dat raar?

We maken iets speciaal voor een heel bijzonder iemand. Weet jij al voor wie? 

Moederdag1Moederdag2Moederdag3Moederdag4Moederdag5Moederdag6

Fijne Moederdag!

Groetjes de kinderen van 2a

Gisteren vierden wij carnaval op onze school. In de klas hebben we een modeshow gelopen, spelletjes gespeeld en toneeltjes gemaakt. We hebben genoten van de sneeuwpret op onze speelplaats en de lekkere wafels. Carnaval 2Carnaval 3Carnaval 4Carnaval 5Carnaval 6Carnaval 7Carnaval 8Carnaval 9 Carnaval 10

Ook in 2B werd er de laatste 2 maanden duchtig op los geknutseld. Je kon direct zien wie al heel handig was en wie nog wat oefening goed kon gebruiken. In elk geval hebben de kinderen er écht van genoten. Hieronder zie je enkele voorbeelden van de knutsellessen rond Halloween, Sint en kerst :

Halloween 1 Halloween 2 Halloween 3

Sint 1 Sint 2

Kerstmis 1 Kerstmis 2

Sinterklaas is nog maar net achter de rug en er komt weer een feestelijke periode aan. 2A slaat de handen in elkaar om een schitterend en creatief knutselwerkje te maken. Samen gaan we aan de slag met hamers, nagels en takken. Kunnen jullie al raden wat we aan het knutselen zijn? 

Kerst3Kerst2Kerst4Kerst5Kerst8 Kerst10Kerst7Kerst12

 

Sponsors

Tuin en klus