Op deze website gebruiken we cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.

Basisschool St. Jozef

"Een toffe school"

fotobanner

L 2

Knutselen met een wc-rolletje, gekleurd papier, ... Klinkt dat raar?

We maken iets speciaal voor een heel bijzonder iemand. Weet jij al voor wie? 

Moederdag1Moederdag2Moederdag3Moederdag4Moederdag5Moederdag6

Fijne Moederdag!

Groetjes de kinderen van 2a

Gisteren vierden wij carnaval op onze school. In de klas hebben we een modeshow gelopen, spelletjes gespeeld en toneeltjes gemaakt. We hebben genoten van de sneeuwpret op onze speelplaats en de lekkere wafels. Carnaval 2Carnaval 3Carnaval 4Carnaval 5Carnaval 6Carnaval 7Carnaval 8Carnaval 9 Carnaval 10

Ook in 2B werd er de laatste 2 maanden duchtig op los geknutseld. Je kon direct zien wie al heel handig was en wie nog wat oefening goed kon gebruiken. In elk geval hebben de kinderen er écht van genoten. Hieronder zie je enkele voorbeelden van de knutsellessen rond Halloween, Sint en kerst :

Halloween 1 Halloween 2 Halloween 3

Sint 1 Sint 2

Kerstmis 1 Kerstmis 2

Sinterklaas is nog maar net achter de rug en er komt weer een feestelijke periode aan. 2A slaat de handen in elkaar om een schitterend en creatief knutselwerkje te maken. Samen gaan we aan de slag met hamers, nagels en takken. Kunnen jullie al raden wat we aan het knutselen zijn? 

Kerst3Kerst2Kerst4Kerst5Kerst8 Kerst10Kerst7Kerst12

 

Elk jaar kiezen de kinderen drie speciale dagen uit via 'Het kinderparlement'. Op vrijdag 30 oktober hebben we genoten van onze eerste speciale dag : 'Pyjama-knuffel-filmdag'. We keken samen naar de film 'Brammetje Baas'. 

Filmdag2Aa Filmdag2Ab
Filmdag2Ac  

Vandaag gingen wij op stap in onze schoolomgeving.

Wist je dat:

  • Meester Paul een echte gids is?! Hij gaf ons uitleg bij enkele bezienswaardigheden in onze buurt, waaronder 'het beeld van Moeder Kee'. 
  • Wij enkele mensen gingen interviewen over onze buurt?! De meeste mensen wonen hier heel graag omdat het een groene , rustige en aangename buurt is. 

Groetjes Klas 2A

AABBCCDDEE

         

 

 

Dinsdag kregen we bezoek van Poppentheater 'Propop'. Samen met het eerste leerjaar konden we genieten van de voorstelling : 'Kleine Held'. 

 

IMG 4597IMG 4599IMG 4602IMG 4609IMG 4600

Sponsors