Op deze website gebruiken we cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.

fotobanner (4)

L 5

Vorige dinsdag zijn we met de klas op uitstap geweest naar de boerderij. We kregen hier een hele rondleiding. Op de boerderij zagen we koeien en varkens. Ook kregen we de uitleg over radijzen, hoe ze geplant worden en ontkiemen. 

Ik vond dit een leuke uitstap.

Groetjes Xander (5B)

IMG 20211008 095829 1

We gingen met het 5de leerjaar met de fiets naar het verkeerspark. Toen we daar aankwamen, kregen we de uitleg van de politie. Daarna mocht de eerste helft van de klas gaan rijden. De verkeerssituaties waren een rond punt, een kruispunt, verkeersborden en een fietspad. De politie gaf boetes als je te snel reed of als je geen voorrang verleende. Ik vond het verkeerspark leuk.

Anton Ovart, 5b

IMG 20210926 WA0001

Vandaag gingen Emilia en Lana voor de eerste keer naar de kindergemeenteraad. Na de eedaflegging kon elke school een aantal puntjes aanbrengen waaraan er in onze gemeente moet worden gewerkt. Na een korte stemronde werden de 4 belangrijkste puntjes gekozen. De kinderen kozen voor een gemeentepicknick, een kerstmarkt, veiligere fietspaden en meer veilige oversteekmogelijkheden voor dieren. Er werd in kleine werkgroepjes over vergaderd. Volgende keer gaan ze hiermee verder. 

Goed gewerkt van onze dames! 

IMG 20200207 131842 IMG 20200207 135946
IMG 20200207 135956 IMG 20200207 135958
 IMG 20200207 140015  IMG 20200207 140023
 

Bij muzische vorming werkten we afgelopen periode rond het thema ‘licht’. We bekeken werken van de Belgische kunstenaar Vincent Bal en werkten op dezelfde manier om zo’n soort kunstwerken te maken. Met behulp van een alledaags voorwerp en een zaklamp, maakten we schaduwen en een bijhorende tekening. Het was erg leuk om rond deze kunstvorm ‘Shadowology’ te werken. We stonden vaak versteld van het resultaat!
De foto's vindt u in het fotoboek.

 

Wij hebben op 13 januari 2020 American Games gehad in de sporthal van Brecht.

Wij hebben dan natuurlijk Amerikaanse sporten gedaan.

Er waren allerlei soorten sporten: van honkbal tot blind vangen,…

Iedereen heeft zich geamuseerd.

Eigenlijk is er erg veel over te vertellen! Neem maar eens een kijkje bij het foto-album op de website. Dan kan je foto's zien van ons geweldige uitstapje. 

Dus zeker doen!

Nynke

De kleuters,de eerste graad en het derde leerjaar zijn de sint en zijn pieten gaan opwachten aan het station van Heide. Daarna gingen ze naar de turnzaal van de kleuters. In de turnzaal van de kleuters kwam elke klas een bezoekje brengen aan sinterklaas en de zwarte pieten. Het vierde leerjaar bleef op school en heeft in de voormiddag enkele spelletjes gespeeld. In de namiddag konden zij ook genieten van een film. De derde graad mocht in de voormiddag naar de cinema. Toen ze in de cinema waren kwamen sinterklaas en de zwarte pieten. Daar hebben ze genoten van de film ‘Trouble’. Dit vonden ze heel erg leuk!!! In de namiddag hebben zij ook nog spelletjes gespeeld.

Dinsdag hadden we onze schoen al gezet.  Wat stonden de klassen op stelten! We hebben er heel hard van genoten!

Geschreven door Lana en Tess (5B)

Sinterklaas Heide 2019 12 05 ML 0728 Desktop Resolutie Sinterklaas Heide 2019 12 05 ML 0771 Desktop Resolutie

Veel meer foto's vind je in het fotoboek onder 'Aankomst Sinterklaas' 

Op maandag 23 september 2019 gingen we met het vijfde leerjaar naar het Suske en Wiske museum.  We leerden deze dag nog heel wat leuke dingen bij over Europa en de Europese Unie. Lees onderstaande wist-je-datjes maar eens! Dan kom je meer te weten over wat wij allemaal deden/leerden.

Wist-je-dat…

… we voor deze uitstap ook al heel wat dingen leerden over Europa en de Europese Unie?

… niet alle landen van Europa tot de Europese Unie behoren? Bv. Zwitserland…

… het Verenigd Koninkrijk misschien wel uit de Europese Unie stapt?

… het vernieuwde Suske en Wiske museum echt de moeite waard is?!  Je moet zeker eens gaan kijken in de 9 verschillende kamers! Er zijn heel wat verschillende opdrachten te doen of verschillende zaken te ontdekken, bijvoorbeeld het huis van de auteur Willy Vandersteen.

… momenteel het thema ‘Europa’ en ‘Europese Unie’ te ontdekken valt in het museum? Je kan er nu Europa expert worden in 100 minuten!

… er een nieuwe speeltuin is in het Suske en Wiske museum?

… Willy Vandersteen ook nog andere strips maakte?

… vele leerlingen de quiz het leukste vonden?

… je in het museum naar het verleden (bv. middeleeuwen) of de toekomst kan gaan?

… de kinderen als echte ministers mochten plaats nemen in het Europees parlement en dat zij hun land mochten vertegenwoordigen?

… de kinderen dan echt konden ervaren hoe een Europese wet tot stand komt? En dat ze hun eigen stem hiervoor mochten uitbrengen?

… de kinderen de route met de telefoon ook heel leuk vonden? En dat ze de teletijdmachine en het bed dan vaak het leukst vonden?

… er toch nog een heel aantal dingen waren die wij nog niet wisten?

… de vlag van de Europese Unie een blauwe achtergrond heeft? En dat er 12 gele sterren op staan?

… de personages ‘Suske’ en ‘Wiske’ veranderd zijn? Eerst waren het ‘Rikki’ en ‘Wiske’. Nu zijn ze veel moderner…

… we op het einde van ons bezoek onze zelfgemaakte strips mee naar huis kregen?

… we leerden hoe we een grappig personage kunnen maken? En dat we dit stripfiguurtje ook in het thema Europa tekenden?

… deze tekst geschreven is door een heel aantal leerlingen van 5B?

 

23 september 2019 gingen wij met het vijfde naar het Suske en Wiske museum .

Daar hebben wij over Europa geleerd .

We moesten daar minister spelen over een eigen land.

Daarna gingen we de opdrachten door het museum doen.

We hebben daar personages en een eigen verhaal gemaakt.

Tenslotte fietsten we terug naar school.

Mathieu – 5A

  Het was een leuke dag

  En ik had een brede lach. 

  Het was ook interessant

  En tegelijk ook heel plezant.

Nele – 5A

Met alle kinderen van het vijfde leerjaar gingen we naar het Suske en Wiske –museum.

We gingen met de fiets en dat was twee minuten niets.

Met de kinderen van 5A gingen we naar het ”Europees parlement”

Dat was een heel amusement .

In het museum zaten we te spelen en ons zeker niet te vervelen .

En dan was het tijd om terug te gaan want iedereen had zijn Europabatch aan!    

Emilia – 5A   

FOTO'S IN HET FOTOBOEK        

 

Op vrijdag 7 juni gingen we met het vijfde leerjaar naar de Zoo van Antwerpen. Het was een erg fijne en leerrijke dag. Deze uitstap sloot aan bij het thema ‘In het juiste vakje’ waarbij we over de indeling van het dierenrijk leerden. Kamil vertelt ons wat meer over zijn ervaring/belevenissen van deze dag:

Ik vond de zoo uitstap leuk. Het werken in de groepjes vond ik tof want ik zat met Jack, Jolien en Hayley in een groepje. Zij konden goed samenwerken. Op deze manier brachten we al onze opdrachten tot een goed einde.

In de trein speelden we babbelvoetbal en na een paar minuten wachten in de trein waren we in het treinstation van Antwerpen. Daar namen we nog een paar roltrappen. Maar opeens vielen de roltrappen stil en moesten we dus zelf te voet naar boven. We wandelden verder naar de zoo. Daar was het best al druk! We aten ons tussendoortje op en gingen naar binnen.  Eerst gingen we naar het restaurant. Dit is onze verzamelplaats. Daar kregen we een kaart en een bundel die we moesten invullen. We vertrokken met ons groepje naar de eerste plek: Vriesland! We zagen er zeeleeuwen en pinguïns. Nadie gingen we door naar aquariums waar veel vissen, haaien en piranha’s en nog veel meer zaten. Toen we naar de apen gingen, zagen we ook heel schattige slurfhondjes en toen we bij de reptielen waren zagen we slangen en krokodillen. Jammer genoeg kon je niet helemaal door, dus hebben we niet alles van de reptielen kunnen zien. Vele groepjes hadden goed doorgewerkt en konden nog net naar de zeeleeuwenshow gaan kijken. Nadien vertrokken we weer met de trein naar huis. Op school konden we nog heel even spelen en kregen we nog een leuk boekje mee (met enkele kortingsbonnen). Zo kunnen we op een andere keer de zoo nog eens bezoeken.

Het was een fijne dag!

Sponsors