Op deze website gebruiken we cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.

fotobanner (2)

L 6

Wat een start in het zesde leerjaar! De eerste dag was spannend, bij onze nieuwe juffen, maar ondertussen kennen we ze al goed :) 

We hebben in deze eerste periode al vanalles gedaan: een groepswerk over wereldgodsdiensten, muzische namiddagen bij verschillende juffen, al een aantal uitstappen, een STEM-Olympiade,... en ook al veel toetsen... De toetsen zijn niet het leukste, maar al een geluk doen we ook veel andere dingen, zoals spelletjes spelen, samenwerken, fietslessen, extra turnen en natuurlijk is het op de speelplaats ook altijd leuk! Het rapport was ook even een spannend moment... Na de vakantie vliegen we er weer samen in: op naar Kerst en... sneeuwklassen! :) 

- Mede geschreven door Stefanie en Maria - 

image00001 Kopiëren

Op de laatste vrijdag voor de vakantie hebben we ons nog even uitgeleefd in het halloween-thema. We mochten kiezen tussen drie activiteiten: een halloween-stukje maken bij juf Ilse, een halloween-pompoen uithollen bij juf Melissa of pompoensoep en halloween-hotdogs maken bij juf Ilke. De kinderen van deze laatste groep hebben ons 's middags heerlijke soep met spinnenballetjes geserveerd en daarna kregen we nog allemaal een bloederige hotdog van afgeknipte vingers... Heel lekker! :) 

 image00033

UITSTAPPEN WERELDOORLOG I

We zijn op 28oktober met heel het zesde naar het Mastenbos gegaan voor ons W.O.-thema De Groote Oorlog. We gingen met de fiets en daar deden we een toer gedaan met een Gids. Zij gaven ons meer uitleg over de bunkers en de loopgraven. Het was super leuk om bij te leren over dit thema en dit zo dicht bij huis!

- Geschreven door Camille en Lena -

Na de vakantie zijn we nog een keer op uitstap geweest, ook dicht bij huis. We reden met de fiets naar het Militair Domein, samen met onze vier juffen. Daar kwamen we aan het Gunfire-museum. We verdeelden ons in twee groepen, met de klassen door elkaar. De gidsen vertelden ons meer over de oorlog, de wapens, de kledij en de voertuigen. We mochten zelfs meerijden met een oude ambulance. En we mochten ook door een tank kruipen. Zo hebben we de oorlog van dichtbij leren kennen. Leuk!

Het zesde leerjaar hadden we een voormiddag STEM. Dit houdt in: Science Technology Engineering Mathematics. We deden proefjes, zoals bijvoorbeeld robots programmeren, bruggen bouwen en nog veel meer! Ook hebben we een fotokadertje met led-lichtjes gemaakt. We kregen begeleiding van meester Kris en juf Annelies. Zij komen van de middelbare school PiITO in Stabroek, waar je de richting STEM kan volgen. We hebben veel geleerd en leuke dingen gemaakt.

- Geschreven door Lena en Camille xxx

foto's in het fotoboek

Op dinsdag 26 oktober gingen we de kleuters helpen bij hun grootoudersfeest! 

We begeleidden allerlei opdrachten in het bos, zoals geblinddoekt een touw volgen, de kleuters vervoeren in kruiwagens, dennenappels door gaten gooien, een hindernissenparcours afleggen, door een tunneltje kruipen…

Alle grootouders en kleuters deden het supergoed, zodat ze allemaal een plopkoek uit de schatkist verdienden!

Ook wij amuseerden ons goed!   zie foto’s  

Het zesde leerjaar

IMG 20211026 WA0002
IMG 20211026 WA0023

Tijdens de lessen godsdienst onderzochten we verschillende wereldgodsdiensten.

We werkten in groepjes en zochten zelf allerlei info bij elkaar. Enkele dagen later gaven we dan uitleg aan al onze klasgenoten en zorgden ervoor dat iedereen alles goed begreep.

Zo weten we weer iets meer over de islam, het boeddhisme, het hindoeïsme en het jodendom.

go3 go4
go5 go6
go7 go1

Deze week had de politie van Kalmthout een “verkeerspark” opgesteld op het Marktplein.

We fietsten er met de klas naartoe op dinsdagvoormiddag 15 september.  We hadden geluk, want het was zonnig weer. 

Eerst kregen we wat uitleg over de verschillende verkeersborden op het parcours. 

Daarna konden we als fietser, of als automobilist (in een go-cart), alles uitproberen.  We moesten ons wel houden aan de verkeersregels, want er waren strenge agenten bij die ons controleerden! 

Maar achteraf zeiden ze dat we het heel goed gedaan hadden!  Ze merkten dat we op school ook verkeers- en fietslessen krijgen!  We verdienden allemaal een diploma!  (zie foto’s)   Nog meer foto’s vind je in de fotorubriek!

6A

20210915 120153 20210915 120149
20210915 120144  20210915 080734
 20210914 111904  20210914 110745

Sponsors