Nieuws uit het vijfde leerjaar


Mad Science

September 2024

Tijdens onze tweede week kwam er een professor van Mad Science naar onze school.
Hij gaf een spannende show vol weetjes en grapjes waarbij de kinderen hun nieuwsgierigheid rond wetenschap en techniek volop werd geprikkeld.
De leerlingen van het vijfde en zesde waren zeer enthousiast en hebben een plezierige tijd beleefd. 

Ook de kinderen van de andere leerjaren zijn geweest. Nog meer actiefoto's en zelfs een filmpje kan je HIER vinden.


Werken rond talenten - rekenknap

september 2024

Deze week ontdekten we dat we allemaal 'rekenknap' zijn door een leuke escaperoom. Er werd speelgoed gestolen in het secretariaat van school en de juffen van het vijfde werden verdacht! Er werd goed in groep samengewerkt en uiteindelijk vond iedereen de dader. 


Meter/peter: zoektocht doorheen de school

september 2024

Samen met onze mete- en petekinderen van het derde gingen we op zoek naar de plekken van verschillende foto's. Zo leerden we ze elk lokaal en alle leerkrachten beter kennen. 

Het was een leuke namiddag!


Werken rond talenten - beweegknap

september 2024

We leerden in het vierde leerjaar al wat Frans, maar herhalen de eerste weken van september deze leerstof nog eens grondig. Vandaag deden we dat door een loopspelletje. Zo leerden we ineens wat bij over 'beweegknap'.
Een leuke manier om te herhalen!

Nadien deden we ook nog leuke andere beweegspelletjes.


Werken rond talenten - taalknap

september 2024

Tijdens de eerste weken van het schooljaar werken we in het vijfde rond onze talenten. We leerden dat we 'knap' zijn op verschillende manieren. Om ons talent bij 'taalknap' te ontdekken namen we allemaal ons lievelingsboek mee. We maakten een binnen- en een buitencirkel en stelden deze aan elkaar voor. Afsluiten deden we met een woordzoeker van alle namen van de klas.


Meter en peter met 3de lj.

september 2024

Op 2 september maakten we kennis met onze mete- en petekindjes uit het derde. Zij zijn nieuw op onze speelplaats, dus wij maken ze graag wegwijs. Binnenkort staan er nog allerlei leuke activiteiten gepland met hen, maar vandaag maakten we alvast kennis met elkaar. 


Start schooljaar